Izvor: B92, 16.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška avionska nesreća na Tajlandu

Bangkok -- U nesreći tajlandskog putničkog aviona na ostrvu Puket poginulo je 87 ljudi, a 43 je povređeno i smešteno u bolnicu.

U saopštenju tajlandskog Ministarstva zdravlja navodi se da su 43 osobe preživele pad aviona, javio je AFP. Tajlandski zvaničnici su saopštili da je avionu bilo 130 osoba - 123 putnika i sedam članova posade. Ranije je saopšteno da je u avionu bilo 128 osoba.

Prema podacima tajlandskih vazduhoplovnih vlasti, u avionu se nalazilo 78 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranaca, većinom Evropljana koji su putovali na odmor, javio je Rojters.

Tajlandski zvaničnici su rekli da se nesreća desila prilikom sletanja aviona pri jakoj kiši. Avion je skliznuo s piste i prepolovio se, a zatim je izbio požar.

Avion ogranka tajlandske privatne aviokompanije "Orijent Taj erlajnz", koji organizuje jeftine letove u unutrašnjem saobraćaju, leteo je iz Bangkoka u popularno letovalište Puket.

"Vidljivost je bila jako loša dok je pilot pokušavao da sleti. Hteo je da zaokrene, ali je avion izgubio ravnotežu i srušio se. Prepolovio se", rekao je direktor uprave za vazdušni saobraćaj Tajlanda Čajsak Angsuvan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.