Izvor: B92, 24.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi planiraju napad na Lamanš

London -- Islamski teroristi planiraju da tokom predstojećih praznika izvrše napad u tunelu ispod Lamanša, prenosi britanska štampa.

List "Obzerver" preneo je da je Francuska obaveštajna služba upozorila francusku vladu na postojanje pretnje u izveštaju od 19. decembra, pošto je na to bila upozorena od CIA.

Taj list je preneo navode francuskog izvora da se zaverom upravlja iz Pakistana, a da su umešani militanti iz zapadne Evrope, verovatno Britanci pakistanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porekla.

Američki obaveštajci su pretnju po tunel izmedju Britanije i Francuske, kojim godišnje prodje više miliona putnika, ocenili kao "veoma visoku", piše "Obzerver".

Zvaničnici francuskog ministarstva odbrane nisu do sada reagovali na pisanje štampe.

Taj list, takodje, tvdi da militanti povezani sa Al Kaidom planiraju talas napada u jednoj neimenovanoj evropskoj zemlji, a da se tom zaverom upravlja iz Sirije i Iraka.

Britanski zvaničnici su upozorili da postoji jako velika mogućnost terorističkih napada u vreme božićnih praznika, iako su naveli i da nema konkretnih obaveštajnih podataka o zaverama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.