Terminator u kampanji za spas afričkih slonova

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Terminator" u kampanji za spas afričkih slonova

Holivudska zvezda Arnold Švarceneger pridružio se kampanji za spas afričkih slonova koji su žrtve lovokradica zbog njihovih kljova.

Popularni "Terminator" pojavljuje se u novom video snimku u kom stojeći ispred vojnog vozila, drži kljovu i poziva na obustavljanje masakra slonova. U jednom trenutku kljova je dignuta u vazduh eksplozivom.

"Zaustavimo potražnju jednom zauvek", poručuje 68-godišnji glumac u klipu koji je snimljen na zahtev Društva za zaštitu divljih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << životinja (Wildlife Conservation Society - WCS) sa sedištem u Njujorku.

U saopštenju WCS se navodi da je ove godine osam zemalja, uključujući Kinu, Sjedinjene Američke Države i nekoliko afričkih zemalja, javno uništilo više od 42 tone ilegalne slonovače.

Kako prenosi AP, Vašington i Peking su se prošlog septembra obavezali da će sarađivati na uspostavljanju potpune zabrane trgovine slonovačom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.