Tereza Mej poručila da nema nameru da ode

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej poručila da "nema nameru da ode"

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će ostati na čelu vlade i stranke kako bi osigurala stabilnost nakon što je bivši predsednik Konzervativne stranke rekao da je prikupio podršku 30 zastupnika koji žele da ona podnese ostavku.

Mej nastoji da suzbije pobunu među delom zastupnika stranke u trenutku kada Velika Britanija ulazi u ključnu fazu pregovora o izlasku iz Evropske unije, koje bi se trebalo da se dogodi za 18 meseci, i kada treba redefinisati poziciju Britanije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u svetu.

Govoreći u svojoj izbornoj jedinici Mejdenhedu na jugu Engleske, Mej je u izjavi koju je prenosila televizija kazala: "Ono što ova zemlja treba je smireno vođstvo i ja to pružam uz punu podršku svog kabineta".

Ali bivši predsednik stranke Grant Šaps rekao je za BBC da misli da bi Mej trebalo da raspiše izbore za novog vođu stranke.

 On smatra da je to očigledno nakon neuspeha koji je doživela na izborima u junu, zbog podela u njenom kabinetu i nedavnog kongresa stranke koji je loše protekao.

Mej je na prevremenim izborima u junu izgubila većinu u parlamentu pred sam početak pregovora o Bregzitu, što joj je jako potkopalo autoritet.

Ostala je ipak na vlasti zahvaljujući tome što se još nije pojavila osoba koja bi je mogla zameniti i ujediniti stranku, kao i straha konzervativaca da bi novim izborima na vlast mogli doći laburisti Džeremija Korbina.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mej tvrdi da ima kontrolu i pored plana za njenu smenu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2017

Britanska premijerka Tereza Mej je danas izjavila da ima punu kontrolu nad vladom, pošto je jedan poslanik vladajućih konzervativaca rekao da ima listu od 30 poslanika koji žele da ona podnese ostavku. To je najnoviji izazov za vođstvo Tereze Mej, koja je najpre izgubila apsolutnu većinu u parlamentu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.