Izvor: RTS, 06.Sep.2021, 07:00

Talibani preuzeli kontrolu nad Pandžširom

Talibani imaju potpunu kontrolu nad Pandžširom, saopštio je njihov portparol. Pandžšir je jedna od najmanjih provincija u Avganistanu i jedina koja je pružila otpor ponovnom dolasku talibana na vlast.
Prethodno su talibani saopštili u nedelju da su duboko napredovali u provinciji Pandžšir.
Od petka su vođene žestoke borbe sa pobunjenicima u provinciji Pandžšir, stotinak kilometara severno od Kabula, a talibani su već proglašavali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobedu u Pandžširu.
Nacionalni fronta otpora u Avganistanu prethodno je priznao da su pretrpeli znatne gubitke i pozvao na prekid vatre.
"Zauzvrat, usmerićemo svoje snage da se suzdrže od vojnih akcija", saopštio je nacionalni front otpora.
Naknadno je saopšteno da je portparol snaga otpora Fahim Daši ubijen u nedelju u oružanim sukobima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"TALIBANI IMAJU POTPUNU KONTROLU NAD PANDŽŠIROM" Islamisti tvrde da su okončali pobunu u najmanjoj avganistanskoj provinciji

Izvor: Blic, 06.Sep.2021

"Talibani imaju potpunu kontrolu nad Pandžširom", saopštio je njihov portparol. Pandžišir je jedna od najmanjih provincija u Avganistanu i jedina koja je pružila otpor ponovnom dolasku talibana na vlast.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.