Talas demonstracija zapljusnuo i Irak

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talas demonstracija zapljusnuo i Irak

Širom Iraka danas su demonstranti marširali ulicama i sukobili se sa policijom zahtevajući od vlade bolji sistem usluga i sigurnost radnog mesta. Prema procenama vlasti nekoliko hiljada ljudi protestovalo je u Bagdadu, Basri, Ramadi i drugim gradovima.

Oni su iskoristili primer skorašnjih demonstrancija na Bliskom Istoku i izneli svoje nezadovoljstvo ograničenim snabdevanjem strujom, lošim kvalitetom vode i kanalizacijom kao i mogućim otpuštanjem drzavnih službenika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Naša deca su bolesna zbog problema sa kanalizacijom i nagomilanim smećem" rekao je jedan od protestana agenciji AP.

U Basri oko 1,500 demonstranata sukobilo se sa policijom koja je postavljena ispred državnih institucija.

Iako protesti u Iraku nisu po masovnosti i intezitetu bliski onima u Tunisu i Egiptu, oni su ipak zabrinuli vladu.

Premijer Nuri sl Maliki ove nedelje objavio je da se neće kandidovati za treći mandat i da će vratiti polovinu svojih primanja.

Na konferenciji za štampu održanoj u subotu, on je najavio da neće biti primenjena sila protiv demonstranata navodeći da "treba da posmatramo one koji protestuju na civilizovan način i pokažemo razumevanje za njihove zahteve".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.