Tajvan od danas tranzitna stanica za kineske putnike

Izvor: Press, 01.Feb.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan od danas tranzitna stanica za kineske putnike

Putnici iz Kine od danas će moći da koriste Tajvan kao tranzitnu stanicu na putu ka nekoj drugoj destinaciji, javlja Rojters.
           Međutim, putnici u tranzitu neće moći da napuste aerodrom i moraće da imaju važeća putna dokumenta, navodi se u tranzitnim propisima. 
Kina je ranije prošlog meseca najavila da će sa gradovima Nančang, Kuenmig i Čongking početi da sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << program tranzita o kojem se razgovaralo godinama. 
Letom iz Nančanga dvoje kineskih putnika je ranije danas stiglo na Tajvan na putu ka Bangkoku, rekao je zvaničnik lokalne fondacije zadužene za sprovođenje tog programa.
On je dodao da će kasnije tokom dana krenuti još jedan let iz Kuenminga i Čongkinga.
U saopštenju fondacije navodi se da letovi iz Kine na Tajvan doprinose razvoju građanske vazduhoplovne industrije i poboljšavaju razmenu između dve zemlje.
Tajvan i Kina razdvojili su se posle 1949. godine, kada su nacionalističke snage pobegle na ostrvo nakon građanskog rata u kojem su se borili sa kineskim komunistima.
Odlazeća nacionalistička vlada Tajvana podržava plan o tranzitu kao način jačanja odnosa između dve zemlje.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.