Tajni sastanak talibana i UN-a

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 28.Jan.2010, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni sastanak talibana i UN-a

London -- Članovi saveta talibanske grupe Kveta Šura tajno su se sastali sa predstavnikom UN-a za Avganistan, kako bi razgovarali o mogućnostima da polože oružje.

Komandanti Kveta Šura tražili su sastanak sa odlazećim specijalnim predstavnikom UN-a Kajem Eideom, koji je održan 8. januara u Dubaiju."Tražili su sastanak da bi pregovarali, jer žele žaštitu da bi izašli u javnost. Ne žele da iščeznu na mestima kao što je Bagram", rekao je jedan zvaničnik UN-a, misleći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zatvor u okviru najveće vojne baze SAD u Avganistanu.

U Londonu je ranije danas održana konferencija o pomoći Avganistanu, kojoj su prisustvovali generalni sekretar UN Ban Ki-mun, generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, avganistanski predsednik Hamid Karzai, šefovi diplomatija SAD i Rusije, Hilari Klinton i Sergej Lavrov, kao i visoki zvaničnici iz oko 60 zemalja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.