Izvor: B92, 08.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajm: Kastro boluje od raka

Njujork, Havana -- Magazin Tajm piše da predsednik Kube Fidel Kastro boluje od raka u poodmakloj fazi.

List navodi, pozivajući se na zvaničnike SAD, da Katro boluje od raka i da verovatno nikada više neće voditi državu. Uprkos izjavi ministra spoljnih poslova Kube Felipea Peresa Rokea da se Kastro oporavlja i da će ponovo predvoditi revoluciju, Tajm navodi da su mnogi zvaničnici SAD uvereni da Kastro ima rak i da se nikada neće vratiti na vlast.

Fidel Kastro, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operisan u julu, prvi put za 50 godina je predao vlast, svom bratu Raulu, a od tada se retko pojavljivao u javnosti.

Novinar Tajma Tim Burger, jedan od autora teksta, rekao je za CNN da već decenijama postoje brojna nagađanja o Kastrovom zdravlju, ali da se najnovijim izveštajima daje krediblitet.

Vlada Kube demantuje informacije Tajma. "Obaveštajne službe SAD greše više od 47 godina u svojim prognozama, ne samo u vezi sa zdravljem predsednika nego i u svim aspektima kada je reč o našoj zemlji", rekao je jedan zvaničnik Kube.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.