Tajland: suspendovani Ustav i mediji

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajland: suspendovani Ustav i mediji

23.05.2014. -

Sve radio i televizijske stanice moraju zaustaviti emitovanje standardnog programa i početi s emitovanjem vojnog programa dok ne bude drugačije naređeno, saopštio je Vintaj Suvare, zamenik portparola vojske u televizijskom saopštenju.

Vintaj je takođe proglasio Ustav zemlje iz 2007. godine privremeno suspendovanim i naredio demonstrantima da se raziđu. Okupljanja više od pet osoba su zabranjena, sa mogućom kaznom zatvora za prekršioce i do godinu dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Policijski čas je na snazi od 22 do 5 sati ujutro.

Dok nacionalne TV i radio stanice mogu samo da emituju materijal koji je odobrila vojska, program svetskih medijskih kuća je takođe ukinut. Si-En-En i En-Bi-Si su nedostupni u ovom trenutku, prenose korisnici na Tviteru.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Apichart Weerawong    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.