Izvor: Blic, 23.Avg.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAKTORIMA DO KREMLJA Ruski farmeri hoće sastanak sa Putinom

Dvadesetak traktora i drugih poljoprivrednih vozila, kao i automobila, krenulo je na put od Crnog mora do Kremlja.

Ruski farmeri su nezadovoljni jer, kako kažu vlada ignoriše njihove probleme, pa su rešili da da zatraže sastanak sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Oni su iz oblasti Krasnodar krenuli na put dug 1.300 kilometara do Moskve gde će njihov vođa Vasilij Meljničenko zahtevati da se lično sastane sa Putinom.

СМИ подключайтесь! >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Скоро трактора выезжают.Их скрутят на первом же повороте,если вы будете по норам сидеть и молчать pic.twitter.com/ietFVcmSY8

Farmeri su nezadovoljni jer se najveći deo obradivog zemljišta nalazi u vlasništvu poljoprivrednih korporacija.

Kako kaže Meljničenko, na pola puta do Moskve, konvoju će se priključiti još oko 20-30 traktora.

- Glavni problem je taj što je većina zemljišta u rukama poljoprivrednih holding kompanija. Nekako se desilo da između 500.000 i 800.000 hektara bude u vlasništvu pojedinaca, a da farmeri sa traktorima obrađuju samo 20-30 hektara - rekao je on.

Njega i ostale farmere je u ponedeljak bezrazložno zaustavila policija i nekoliko sati nisu mogli da nastave put.

Farmeri ne znaju kada će stići u Moskvu i veruju da će na tom putu imati još prepreka.

Kako kažu farmeri, njima nije bilo dozvoljeno da razgovaraju sa premijerom Dmitrijem Medvedevim kada je on boravio u toj oblasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.