Izvor: B92, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Ministri ne vole porez

Stokholm -- Ministar finansija Švedske Anders Borg priznao da je prekršio poreske propise.

Borg, koji je u ponedeljak predstavio prvi budžet Vlade koja je na vlasti manje od dve nedelje, potvrdio je pisanje lokalnih listova da je nelegalno zaposlio dadilju i kućnu pomoćnicu.

Vlada premijera Fredrika Reinfelta nalazi se u izuzetno neprijatnoj situaciji zbog te afere, ali je premijer švedskoj televiziji rekao da Borg, i pored tog priznanja, dobro radi kao ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansija. "Imam puno poverenje u Borga i sve druge ministre", rekao je premijer juče.

Ministar za imigracije takođe je priznao da nekoliko godina nije plaćao TV pretplatu, ali i rekao da neće podneti ostavku, poput svoje dve koleginice iz Vlade, koje su podnele ostavke takođe zbog utaje poreza, odnosno neplaćanja TV pretplate.

U Švedskoj, gde su poreska pravila izuzetno stroga, siva ekonomija se ne toleriše, što važi i za uslužne delatnosti poput kućnih pomoćnica ili dadilja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.