Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više dece u Indiji umire od encefalitisa

Još šestoro dece umrlo je u indijskoj državi Bihar od upale mozga (encefalitisa), pa je broj umrlih od te bolesti u dečjem uzrastu ovog meseca dostigao 112, navela je indijska vlada u biltenu o zdravlju.

Vlada navodi da se još 170 dece leči u bolnicama u gradu Muzafarpur. Registrovano je više od 500 slučajeva encefalitisa od početka juna.

Deca su posebno osetljiva na ovu bolest koja može izazvati oticanje mozga, groznicu i povraćanje.

Hiljade Indijaca >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pate od encefalitisa, malarije, tifusa i drugih bolesti koje se prenose komarcima svake godine tokom letnje sezone monsuna.

Medicinski stručnjaci kažu da indijske vlasti i dalje nisu spremne za ove godišnje cikluse bolesti koje dovode i do smrtnih ishoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.