Izvor: B92, 07.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska: Neredi u Bernu

Bern -- U glavnom gradu Švajcarske izbili neredi kada su pristalice levičarskih grupa sprečili okupljanje članova antiimigrantske stranke.

Maskirani demonstranti iz redova radikalne levice porušili su stolice i tribine nacionalističke švajcarske Narodne stranke ispred zgrade parlamenta, koje su tu bile postavljene u okviru predizbornih aktivnosti te partije. Policija je reagovala bacajući suzavac, a u tuči je povređeno 18 policajaca i trojica maskiranih napadača. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Demonstranti su tako sprečili 10.000 pristalica Narodne stranke da prošetaju trgom ispred zgrade parlamenta, gde je trebalo da im se obrati ministri pravde i odbrane Kristof Bloher i Samuel Šmid, inače članovi te stranke.

U Bernu je danas održan još jedan miting pod nazivom "Festival protiv rasizma" kojem je prisustvovalo oko 3.000 ljudi, ali je on prošao bez incidenata.

Narodna stranka je tokom proteklih meseci kritikovana u švajcarskoj javnosti zbog oštre politike prema imigrantima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.