Suzavac i sukobi na protestima u Hongkongu

Izvor: RTS, 11.Avg.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac i sukobi na protestima u Hongkongu

U Hongkongu se desetu nedelju za redom održavaju protesti iz "straha za slobode građana". Hiljade demonstranata prošlo je centralnim ulicama, dok su se na obodima grada sukobili demonstranti i policija.
Pod sloganom "Budi reka", više hiljada ljudi prošlo je centralnim ulicama Hong Konga, ali je u pojedinim delovima došlo do ozbiljnih sukoba sa policijom.

Policija je ispalila suzavac na učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protesta u radničkom okrugu Šam Šui Po, kada je došlo do sukoba sa demonstrantima.
Demonstranti su uzvratili bacanjem Molotovljevih koktela što je dovelo do ozbiljnih opekotina i povreda.
Na više mesta blokirali su saobraćaj i policijske stanice, kao i prilaz luci. 
Hongkong je zašao u desetu nedelju nasilnih protesta protiv kineskih centralnih vlasti,  što je uvelo zemlju u najozbiljniju političku krizu poslednjih decenija i predstavlja ozbiljan izazov za centralnu vladu u Pekingu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.