Suzavac i gumeni meci na demonstranete u Iraku

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac i gumeni meci na demonstranete u Iraku

Četiri osobe poginule su, a desetine povređene u protestima u Iraku, kada su iračke bezbednosne snage ispalile suzavac i gumene metke na demonstrante, saopštili su policijski i zdravstveni zvaničnici.
U Bagdadu je najmanje jedna osoba ubijena, a više od trideset povređeno prilikom sukoba s policijom nedaleko od centralnog trga Tahrir, prenosi Rojters.

Tri osobe su ubijene, a 14 je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povređeno u gradu na jugu Nasiriji, kada su bezbednosne snage preuzele kontrolu nad mostom koji su danima okupirali demonstranti.
Populistički sveštenik Moktada el Sadr je sa svojim pristalicama organizovao antivladine proteste, a do sukoba je došlo kada su zvaničnici počeli da povlače barijere blizu trga Tahrir gde demonstranti već mesecima kampuju, kao i na mostovima preko reke Tigar.
Pristalice El Sadra počele su da napuštaju protestne kampove u toku noći, nakon što je on objavio da neće više učestvovati u demonstracijama.
U gradu Basri bezbednosne snage upale su na glavno mesto protesta i rasporedile snage kako bi sprečile da se demonstranti ponovo tu okupljaju i tom prilikom uhapšeno je najmanje 16 osoba.
Antivladini protesti počeli su još 1. oktobra prošle godine, a od tada je u nemirima stradalo više od 450 osoba.
Učesnici protesta traže povlačenje "korumpirane iračke elite" sa vlasti i okončanje mešanja stranih sila u državnu politiku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI PROTESTI U IRAKU Četiri osobe poginule, policija koristila suzavac i gumene metke

Izvor: Blic, 25.Jan.2020

Četiri osobe poginule su, a desetine povređene u protestima u Iraku, kada su iračke bezbednosne snage ispalile suzavac i gumene metke na demonstrante, saopštili su danas policijski i zdravstveni zvaničnici.

Nastavak na Blic...

Ponovo sukobi u Bagdadu; Bojeva municija i suzavac protiv demonstranata

Izvor: B92, 26.Jan.2020, 13:19

Bagdad -- Najmanje 14 osoba povređeno je u Bagdadu u novim sukobima demonstranata i policije koja pokušava da ih rastera iz centra iračke prestonice...U južnom gradu Nasiriji povređeno je 17 ljudi...Snage bezbednosti ponovo su upotrebile bojevu municiju i suzavac protiv demonstranata u Bagdadu i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.