Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u predgrađu Gaze

GAZA - Izraelska vojska se danas u predgrađu Gaze sukobila sa pripadnicima militantne palestinske organizacije Hamas.

Prema palestinskim izvorima, u današnjim sukobima u predgrađu Šik Adžlin je poginulo 14 osoba.

Hamas je lansirao više raketa na izraelski grad Biršibu, gde nije bilo ljudskih žrtava.

Izraelski avioni su bombardovali ciljeve duž granice između Egipta i Pojasa Gaze, javlja AP.

Najavljeno je da se izraelska vojska priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za dublji prodor u Gazu i da postoji mogućnost potpunog zauzimanja Pojasa Gaze i rušenja Hamasa sa vlasti.

Izraelski premijer Ehud Olmert je danas na otvaranju saveta ministara rekao da se "Izrael bliži svojim ciljevima, ali je potrebno više strpljenja i odlučnosti kako bismo to postigli da bi se promenila situacija po pitanju bezbednosti na jugu i kako bi građani dugo živeli bezbedno".

Olmert je, takođe, rekao da je Izrael u pravu što ne želi da stopira ofanzivu protiv Hamasa, uprkos velikom broju cilivnih žrtava sa palestinske strane i apelu Saveta bezbednosi UN o prekidu vatre.

"Nijedna rezolucije ne može da nam uskrati osnovno pravo da odbranimo svoje građane", poručio je Olmert.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak izjavio je da izraelska vojska nastavlja "efikasno" ofanzivu, dok vlada "pokušava da iznađe kako diplomatskim putem da se okonča operacija".

Prema poslednjim podacima palestinske strane, najmanje 854 Palestinaca je ubijeno, među kojima 270 dece i 98 žena, a 3.490 ih je ranjeno od početka izraelske ofanzive.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.