Sukobi policije i demonstranata u Briselu

Izvor: Studio B, 06.Nov.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi policije i demonstranata u Briselu

Najmanje dvanaest policajaca i više desetina demonstranata je povređeno u današnjim sukobima tokom masovnih protesta protiv vladinih mers štednje u Briselu.

Policija je upotrebila vodene topove i suzavac nakon što je deo mase od preko 100 000 ljudi počeo da prevrće automobile i razbija radnje tokom današnje protestne šetnje u glavnom gradu Belgije.

Demonstracije su sazvali vodeći belgijski sindikati i levo orijentisane stranke kako bi prinudili vladu da odustane >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od namere da poveća starosnu granicu za odlazak u penziju na 67 godina i liberalizuje tržište rada.

Protestna šetnja kroz centar grada, u kojoj su učestvovali radnici iz cele zemlje, se većim delom odvijala mirno dok grupe radikalnih demonstranata nisu počele da napadaju policiju i prave barikade od prevrnutih vozila.

Sukobi su bili ograničeni na južni deo grada, a policija za nasilje krivi lučke radnike iz Antverpena i ekstremne levičarske grupe.

Demonstranti su tokom današnje šetnje nosili transparente sa natpisima "Dalje ruke od naših prava" i "Rad do 67? Nema šanse!".

Sindikati su najavili nove proteste, a za 15.decembar je zakazan generalni štrajk.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.