Sukobi imigranata na brodu kod Indonezije

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi imigranata na brodu kod Indonezije

Između 100 i 200 migranata poreklom iz Bangladeša i pripadnika Rohindži iz Mjanmara, poginulo je u žestokim sukobima sekirama, noževima i metalnim šipkama oko zaliha vode i hrane na brodu, koji je potonuo u blizini Indonezije, izjavili su preživeli.

Preživeli svedoci, čija su tela prekrivena modricama i posekotinama, opisali su krvav sukob dve grupe do kojeg je došlo nakon što je posada prošle nedelje napustila prenatrpan brod i ostavila očajne migrante, koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sukobili oko smanjenih zaliha.

Vidno iscrpljeni, oni su za AFP iz kampova na teritoriji Aceha u Indoneziji rekli da je između 100 i 200 migranata poginulo u borbama koje su izbile u četvrtak na brodu, na kojem se nalazilo stotine migranata. Mnogi od njih pretučeni su na smrt na brodu, dok su drugi skočili u more kako bi izbegli pokolj, a potom su preživele spasili lokalni ribari i dovezli ih do obale.

Bangladežani i Rohindže međusobno okrivljuju jedni druge za izbijanje sukoba. Oko 3.000 Bangladežana i Rohindži stiglo je do obala jugoistočne Azije protekle nedelje, nakon što je Tajland presekao davno uspostavljene rute trgovine ljudima.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.