Sukobi demonstranata i policije u Iraku, petoro mrtvih

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi demonstranata i policije u Iraku, petoro mrtvih

Iračke bezbednosne snage otvorile su vatru na demonstrante u južnom Iraku. Nastradalo je najmanje pet osoba. Protesti protiv korupcije najmasovniji su u južnim krajevima zemlje i u prestonici.
U blizini lučkog grada Basre danas su ubijene najmanje dve osobe a 50 je povređeno. Kasno sinoć, u Nasiriji je ubijeno najmanje troje demonstranata i povređeno više od četrdesetoro.

Otkad je nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počelo u oktobru, više od 300 osoba je izgubilo život, a na hiljade ljudi je povređeno.
Demonstranti zahtevaju da se okonča korupcija, traže nova radna mesta i bolje javne službe.
Protesti su najintenzivniji u južnim krajevima zemlje i u prestonici, Bagdadu.
Danas su demonstranti zapalili vatru ispred vladinih zgrada, blokirali mostove i škole u Nasiriji koja se nalazi oko 300 kilometara južno od Bagdada.
Zvaničnici su naredili da se škole ponovo otvore (nedelja je prvi dan radne nedelje u Iraku), ali su demonstranti to ignorisali.
Sinoć su evakuisana i deca iz bolnice u centru Nasirije jer se suzavac raširio zgradom, preneo je Rojters.
Sukobi su izbili u Karbali, gde je povređeno oko 35 osoba. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tri osobe ubijene tokom protesta u Iraku

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2019, 01:13

BAGDAD - Najmanje tri osobe su poginule kada su pripadnici snaga bezbjednosti otvorili vatru na demonstrante u gradu Nasiriji na jugu Iraka, rekli su policijski i bolnički izvori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.