Suđenje bivšem ministru

Izvor: Blic, 30.Jan.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje bivšem ministru

Berislav Rončević, bivši hrvatski ministar odbrane, odbacio je juče pred sudom u Zagrebu tvrdnju tužilaštva da je malverzacijama oštetio državni budžet za 10 miliona kuna ili 1,42 miliona evra.

Rončević se s pomoćnikom Ivom Bačićem našao pred sudom u aferi „kamioni” vezanoj za zloupotrebe položaja u nabavci vojnih kamiona 2004. godine.

Optužnica Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala Rončevića i Bačića tereti da su od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanije „Eurokamioni” kupili 39 vojnih kamiona marke „iveko” za 34,4 miliona kuna, što je za 10,2 miliona kuna bilo skuplje od najniže cene koju je na konkursu ponudila zagrebačka kompanija „Man Importer” za MAN-ove kamione.

Iako su veštaci tvrdili da su kamioni „iveko” bili i lošiji, Rončević i Bačić tvrde da su oni bili bolji od MAN-ovih, koji, kako su rekli, nisu zadovoljavali tražene tehničke uslove. Optužnica se zasniva na 390 dokumenata, iskazima 29 svedoka i nalazima veštaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.