Izvor: Blic, Tanjug, 09.Feb.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija ranjen u atentatu u Tirani

Sudija Kasacionog suda Albanije Ardijan Nuni (40) ranjen je prošle noći u atentatu u Tirani, javila je italijanska agencija Ansa.

Nepoznati napadač ispalio je osam metaka u sudiju Nunija, u trenutku kada je izašao iz automobila i uputio se ka svojoj kući, od kojih mu je jadan metak okrznuo kičmu, a dva su ga pogodila u ruku.

Nuni je prebačen u bolnicu i operisan, i prema podacima policije, ne nalazi se u životnoj opasnosti, prenosi Ansa.

Pre stupanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sudijsku funkciju, Nuni je bio profesor prava i advokat, a u građansko odeljenje Kasacionog suda je, posle predlog predsednika države, izabran u maju 2007. godine.

Visoki zvaničnici pravosuđa Albanije sa zabrinutošću su primili vest o atentatu, ocenivši da to predstavlja napad na sudski sistem, a od vlasti su zatražili da se slučaj razreši i napadači uhapse.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.