Sudar suhoja Su-34, obe letelice bezbedno sletele

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar "suhoja" Su-34, obe letelice bezbedno sletele

Dva "suhoja" Su-34 sudarili su se u okolini Lipecka u Rusiji, a obe letelice su se, uprkos ozbiljnim oštećenjima, bezbedno prizemljile, javlja ruska agencija Tas.
Uzrok udesa "suhoja" je, najverovatnije, greška pilota koji su izgubili vizuelni kontakt, ali će konačnu reč o uzrocima sudara reći posebna komisija, javlja ruska agencija.

Kako navode drugi ruski izvori, jedan od "suhoja" je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudara ostao bez jednog krila.
Ruska televizija REN navodi da se se avioni, u stvari, sudarili dva puta. Prvo su se samo okrznuli, a kada su pokušali da isprave letelice izazvali su ozbiljniji udes.
Ta televizija navodi da je jedna od letelica ostala bez krila, kao i da su mu krhotine upale u usisnik motora, dok su na drugom oštećeni kokpit, motor i usisnik.
U januaru, par "suhoja" Su-24 srušio se u Japansko more. Svega jedan od ukupno četiri člana posade je preživeo ovaj udes.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.