Sudar dva ruska suhoja, poginula dva pilota!

Izvor: Mondo, 18.Jan.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar dva ruska "suhoja", poginula dva pilota!

Dva ruska "suhoja Su-34" sudarila su se u vazduhu tokom leta na ruskom Dalekom istoku, rekao je izvor u regionalnim službama za vanredne situacije agenciji TASS. Pronađeno i telo drugog od četiri pilota. Samo jedan na sigurnom.

Foto: Youtube/screenshot/World Armed Forces

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su pronađena tela dvojice pilota aviona "suhoj 34", koji se srušio nakon sudara sa drugim lovcem iznad Japanskog mora, preneo je Tass.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
U operaciji spasavanja je angažovano više aviona i brodova, ali je u Centru za koordinaciju akcije u Vladivostoku saopšteno da posao spasiocima znatno otežavaju loši vremenski uslovi.

Na Dalekom istoku Rusije, u oblasti Japanskog mora, danas su se srušila dva lovca "su-34" nakon sudara u vazduhu, sa ukupno četvoricom pilota.

Spasioci su u oblasti katapultiranja pronašli spasilački splav jednog od pilota, koji nije životno ugrožen, a za četvrtim pilotom i dalje se traga i njegova sudbina je neizvesna, navodi se u saopštenju.

"Sputnjik" je javio da je jedan ruski borbeni avion "Su-34" nestao sa radara dok je leteo iznad najistočnije teritorije Ruske Federacije.

Avion je leteo između ostrva Sahalin i grada Habarovsk.

Svi letovi borbenih aviona "suhoj Su-34" suspendovani su širom Rusije posle nesreće na Dalekom istoku, rekao je agenciji TASS izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sudarila se dva ruska "suhoja" na Dalekom istoku

Izvor: RTS, 18.Jan.2019

Tokom trenažnog leta iznad zaliva Tatar u dalekoistočnom regionu Habarovsku, sudarila se dva borbena aviona Su-34. Obustavljeni svi letovi aviona Su-34 širom Rusije, kaže neimenovani izvor iz ministarstva odbrane. Rusko ministarstvo saopštilo je da su pronađena tela dva pilota, da je jedan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.