Sudar broda i čamca kod Tunisa, poginulo 25 migranata

Izvor: RTS, 17.Okt.2017, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar broda i čamca kod Tunisa, poginulo 25 migranata

Brod tuniske mornarice i drveni čamac pun migranata sudarili su se kod obale Tunisa, pri čemu je poginulo 25 migranata, saopštile su vojne vlasti.
Ronioci tuniske mornarice uočili su u nedelju ostatke improvizovanog čamca na dnu mora kod ostrva Kerkenah i izvukli 11 tela tog dana, a u ponedeljak još šest, saopštilo je Ministarstvo odbrane Tunisa, prenosi AP.

Ranije je izvučeno još osam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tela, a tuniski zvaničnici su naveli da je 38 migranata spaseno, posle sudara koji se dogodio 8. oktobra.
Nepoznat broj ljudi sa broda i dalje se vode kao nestali, a Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da se u čamcu najverovatnije nalazilo 75 tuniskih migranata, ali je jedan spaseni migrant rekao da je u plovilu bilo više od 90 ljudi.
Premijer Jusef Šahed nazvao je ovaj incident "nacionalnom katastrofom".
Uzroci incidenta još su nejasni, dok vojni istražitelji rade na utvrđivanju okolnosti sudara i odgovornosti za incident.
Broj Tunišana koji kreću put Italije je u porastu. Agencija UN za migracije saopštila je da je 1.400 Tunišana stiglo u Italiju samo prošlog meseca, u poređenju sa 1,357 koliko ih je tamo stiglo u prvih osam meseci ove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tunis: Sudar broda i drvenog čamca, poginulo 25 migranata

Izvor: B92, 17.Okt.2017

Tunis -- Kod obale Tunisa sudarili su se brod tuniske mornarice i drveni čamac pun migranata, pri čemu je poginulo 25 migranata, saopštile su vojne vlasti...Ronioci tuniske mornarice uočili su u nedelju ostatke improvizovanog čamca na dnu mora kod ostrva Kerkenah i izvukli 11 tela tog dana, a u...

Nastavak na B92...

U sudaru broda i čamca poginulo 25 migranata

Izvor: SandzakPress.net, 17.Okt.2017

Uzroci sudara kod obale Tunisa još su nejasni, vojni istražitelji rade na utvrđivanju okolnosti i odgovornosti za nesreću. Kod obale Tunisa sudarili su se brod tuniske mornarice i drveni čamac pun migranata, pri čemu je poginulo 25 migranata, saopćile su vojne vlasti. Ronioci tuniske mornarice...

Nastavak na SandzakPress.net...

Broj migranata poginulih kod obale Tunisa porastao na 44

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2017

Tuniski spasioci izvukli su danas iz mora još beživotnih tela, više od nedelju dana nakon što je drveni čamac pun migranata potonuo kod tuniske obale posle sudara sa mornaričkim brodom Tuniski spasioci izvukli su danas iz mora još beživotnih tela, više od nedelju dana nakon...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.