Sudar aviona i jelena na američkom aerodromu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar aviona i jelena na američkom aerodromu

Putnički avion kompanije "Ameriken Igl" (American Eagle) udario je u jelena prilikom pripreme za poletanje s aerodroma u Šarlotu, u Severnoj Karolini, saopštili su zvaničnici.

Pilot je posle sudara proglasio uzbunu, odustao od poletanja na domaćoj liniji i vratio avion pred zgradu aerodroma, saopštila je Federalna uprava za avijaciju.

Iz letelice je pprocurilo gorivo zbog oštećenja rezervoara u krilu, izazvanog udarcem u jelena, rekla je portparolka aviokompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kejti Kodi.

Na snimcima lokalnih televizija vide se oštećenja na desnom krilu, kao i vatrogasci koji su iz predostrožnosti prskali avion penom.

Nije povređen niko od 44 putnika i četvoro članova posade, a jelena vlasti i ne pominju, sem što kažu da će proveriti kako je dospeo na pistu uprkos ogradi oko aerodroma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion udario u jelena na američkom aerodromu

Izvor: N1 televizija, 16.Feb.2017

Putnički avion kompanije "Ameriken Igl" udario je u jelena prilikom pripreme za poletanje s aerodroma u Šarlotu, u Severnoj Karolini, saopštili su zvaničnici...Pilot je posle sudara proglasio uzbunu, odustao od poletanja na domaćoj liniji i vratio avion pred zgradu aerodroma, saopštila je Federalna...

Nastavak na N1 televizija...

(VIDEO) UZBUNA NA AMERIČKOM AERODROMU: Sudar jelena i aviona na pisti!

Izvor: Kurir, 16.Feb.2017

...Pilot je posle sudara proglasio uzbunu, odustao od poletanja na domaćoj liniji i vratio avion pred zgradu aerodroma, saopštila je Federalna uprava za avijaciju..PHOTOS: A small plane declared an emergency after hitting deer while departing @CLTAirport, FAA says..SLIDESHOW: https://tco/imJsG4B2Uh...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.