Sud odlučuje o presudi Rodu Blagojeviću

Izvor: Blic, 06.Dec.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odlučuje o presudi Rodu Blagojeviću

U Čikagu će danas početi dvodnevno saslušanje tokom kojeg će biti izrečena presuda bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, optuženom po 18 tačaka za korupciju, uključujući i pokušaj prodaje senatorskog mesta upražnjenog izborom Baraka Obame za predsednika SAD.

Blagojević je ranije ove godine proglašen krivim, a očekuje se da će biti osudjen na zatvorsku kaznu u trajanju do 10 godina.

Ukoliko se federalne sudije odluče na veću kaznu, to će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedna od najstrožijih kazna ikada izrečenih za korupciju u Ilinoisu, koji ima dugo istoriju korumpiranih političara, ocenila je agencija AP.

Tužilaštvo traži kaznu od 15 do 20 godina zatvora, dok odbrana smatra da Blagojević ne bi trebalo da dobije više od nekoliko godina.

Dve strane će izneti argumente, a federalni sudija Džejms Zagel doneće presudu sutra.

Glavni dokazni materijal tužilaštva su trake sa snimljenim telefonskim razgovorima u kojima je Blagojević kaže da ima "zlatnu" priliku da iz činjenice da kao guverner ima pravo da imenuje novog senatora Ilinoisa, izvuče nešto i za sebe.

Bivši guverner Ilinoisa je od početka odbacivao optužbe, a tokom sudjenja je rekao da je to deo politike i da nije učinio ništa nezakonito.

Blagojević, čije je pravo ime Milorad, uhapšen je u decembru 2008. godine i narednog meseca smenjen za položaja guvernera Ilinoisa.

Povezane vesti: Rodu Blagojeviću preti višegodišnja kazna zatvora Rod Blagojević proglašen krivim, presuda u avgustu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud odlučuje o presudi Rodu Blagojeviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2011

ČIKAGO -..U Čikagu će danas početi dvodnevno saslušanje, tokom kojeg će biti izrečena presuda bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, optuženom po 18 tačaka za korupciju, uključujući i pokušaj prodaje senatorskog mesta upražnjenog izborom Baraka Obame za predsednika SAD...Blagojević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sudija: Blagojević je rukovodio prodajom senatorskog mesta

Izvor: Blic, 06.Dec.2011

Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević očigledno je bio kolovođa kriminalnih aktivnosti za koje je osuđen, izjavio je danas federalni sudija na saslušanju u sudu u Čikagu. ..Prvog dana dvodnevnog saslušanja pred izricanje presude, sudija je rekao da, prema njegovom mišljenju, postoje brojni...

Nastavak na Blic...

Sudija smatra da nema sumnje u korumpiranost Blagojevića

Izvor: Studio B, 07.Dec.2011, 09:56

Rod Blagojević je očigledno bio kolovođa kriminalnih aktivnosti za koje je osuđen, rekao je američki federalni sudija na ročištu pred izricanje presude bivšem guvereneru američke savezne države Ilinois. ..Blagojević je krajem juna proglašen krivim po 17 od 20 tačaka optužnice, uključujući...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.