Strani investitori žele da rade u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2011, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strani investitori žele da rade u Rusiji

11.02.2011. -

Bez obzira na teškoće postkriznog perioda, strani investitori proširuju svoje prisustvo u Rusiji. U bankarskom sektoru to se ispoljava u projektima objedinjavanja – upravo tako su rešili da postupe ruska Rosbanka i banka BSVG, koja ulazi u strukturu francuske finansijske grupe Sosiete Ženeral. One treba da se ujedine sredinom ove godine.

Jedinstvena banka nalazi se među pet najvećih na ruskom tržištu i postaće najveća međunarodna finansijska struktura >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Rusiji, govori predsednik Saveta regionalnih banaka Rusije Aleksandar Muričev:

Sama po sebi Rosbanka je sistemska, radi na čitavoj teritoriji Rusije, aktivno kreditira, 18 godina funkcioniše na tržištu. Ona poseduje veliki kapital – oko 47 milijardi rubalja (milijardu i po dolara). Banka SG ima solidan kapital. Objedinjavanje kapitala stvoriće ozbiljnu finansijsku strukturu uzimajući u obzir onu konkurenciju koja postoji među glavnim faktorima.

To nije samo pozitivan primer konsolidacije u bankarskom sistemu, već i demonstracija investicionog potencijala Rusije koja postaje zanimljivija za zapadni biznis nego druge zemlje, smatra predsdnik komiteta Državne dume za ekonomsku politiku Jevgenij Fjodorov.

Kina već preživljava ograničenje investicija, pošto ona nema tržišta plasmana, druge zemlje BRIK takođe su u ne baš jednostavnom položaju. Najprivlačinija za investicije je Ruska Federacija. Tim pre što se u Rusiji vodi aktivna borba protiv korupcije, protiv prepreka koje su ograničavale investicije, plašile strane investitore. Uvođenje reda u ovoj sferi dovodi do toga da strane investicije zaista rastu, pri čemu prilično naglo. To je i sporazum sa Bi Pi o investicijama u epikontinentalni pojas, to je i stapanje ruske i francuske banke, o kojem sada govorimo.

Prema rečima Jevgenija Fjodorova, zahvaljujući poboljšanju investicione klime strani investitori naglo su promenili odnos prema Rusiji i svhatili su da u Rusiju treba ulagati.

Izvor: Golos Rossii, foto: Glebkach/flickr.com

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.