Štrahe poražen od levičara

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2018, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrahe "poražen" od levičara

Viši sud Beča (OLG) odbacio je žalbu austrijskog kancelara Hajnc Kristijana Štrahea, koji je tužio levičarsku organizaciju Linksvende zbog videa u kojem mu članovi pokazuju srednji prst, čime je "legalizovao" vređanje političara.

Linksvende ima pravo da, u političkom kontekstu, pokaže srednji prst, proizilazi iz presude OLG.

Ova grupacija je, pred parlamentarne izbore, snimila Ju tjub video u kojem više njenih članova Štraheu pokazuju srednji prst i istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poručuju "J... Štrahea".

OLG je u prvoj instanci 14. decembra odlučio da se negativan stav prema vodećim političarima može i "na tako šokantan i provokativan način ispoljiti", jer je to sastavni deo slobode izjašnjavanja.

Na tu odluku se žalio Štrahe i sada je OLG odbacio žalbu, na osnovu čega Linksvende zaključuje da sada svako, u političkom kontekstu, može da sledi primer.

Portparol ove grupacije David Albrih smatra da je presuda OLG pobeda za slobodu štampe i izjašnjavanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.