Stokholm: Svinjski papci u džamiji

Izvor: B92, 18.Nov.2013, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stokholm: Svinjski papci u džamiji

Stokholm -- Nepoznati počinioci bacili su svinjske papke u džamiju nedaleko od Stokholma i tom prilikom razbili staklo na ulaznim vratima, saopštila švedska policija.

"Nešto pre 11 časova nazvala nas je osoba koja je upravo ušla u džamiju u Fitji i zatekla papke usred džamije", rekao je policijski zvaničnik Ulf Lindgren za AFP.

Prema njegovim rečima, policija je postupak okarakterisala kao "čin vandalizma". Osumnjičenih nema, a za potencijalnim svedocima se traga.

"U Švedskoj se svinjski papci tradicionalno jedu u periodu oko Božića i lako mogu da se kupe", rekao je on.

U islamu se, međutim, svinjsko meso smatra nečistim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svinjski papci bačeni u džamiju u Stokholmu

Izvor: Blic, 18.Nov.2013

Nepoznati počinioci bacili su jutros svinjske papke u džamiju nedaleko od Stokholma i tom prilikom razbili staklo na ulaznim vratima, saopštila je švedska policija. ..- Nešto pre 11 sati nazvala nas je osoba koja je upravo ušla u džamiju u Fitji i zatekla papke usred džamije - rekao je policijski...

Nastavak na Blic...

Odkud svinjski papci u džamiji?!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2013, 11:55

Nepoznati počinioci bacili su svinjske papke u džamiju nedaleko od Stokholma i tom prilikom razbili staklo na ulaznim vratima, saopštila je švedska policija...U islamu se svinjsko meso smatra nečistim..- Nešto pre 11 časova nazvala nas je osoba koja je upravo ušla u džamiju u Fitji i zatekla...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.