Izvor: Blic, 25.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stogodišnji Britanac dobio kredit za kuću

Jedan Britanac koji ima 102 godine dobio je kredit za kuću sa rokom otplate od 25 godina, objavljeno je danas u Londonu.

Penzioner iz Saseksa, kraja južno od Londona, čije ime nije objavljeno, dobio je kredit od 200.000 funti (300.000 evra) i, ako "sve bude po planu", taj novac bi trebalo da vrati kada bude imao 127 godina života. Njegova mesečna rata je 958 funti i, kako saznaje "Sandej telegraf", on je tim kreditom kupio kuću koju će da izdaje, pa će od dela rente da vraća kredit.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Do nedavno, britanske banke su izbegavale da daju kredite za kuće i stanove ljudima koji imaju više od 60 godina života, ali sada se situacija menja. Većina se još pridržava tog pravila ali najmanje deset banaka, ističe "Sandej telegraf", ne postavlja više starosna ograničenja. Penzionerima se, podseća list, isplati da kupuju kuće na kredit jer su oslobođeni plaćanja poreza, a zaradu od tih poslova mogu da daju deci i rođacima koji onda dobijaju novac oslobođen poreskih obaveza. To se, naravno, isplati i bankama jer cene nekretnina neprestano rastu, pa ukoliko penzioner ne može da vrati kredit, onda mu se oduzima kuća, ali po kreditnoj ceni, a potom prodaje po većim tržišnim cenama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.