Stari most osvetljen likom Predraga Lucića

Izvor: N1 televizija, 11.Jan.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari most osvetljen likom Predraga Lucića

Stari most u Mostaru danas je osvetljen likom novinara i pisca Predraga Lucića, koji je juče preminuo u Splitu, nakon borbe sa teškom bolešću.

Portal Tačno.net, Centar za kritičko mišljenje i Centar za mir i multietničku saradnju su danas osvetlili Stari most likom Predraga Lucića.

Poslednji je to oproštaj od novinara, književnika i velikog prijatelja Mostara Predraga Lucića, koji je juče preminuo u 53. godini života.

Predrag Lucić je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača i kreatora "Feral Tribunea", a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.

Od leta 2009. u riječkom "Novom listu" pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom "Trafika".

Objavio je "Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti" u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pesmaricu "Haiku haiku jebem ti maiku" 2003, knjigu lirike "Ljubavnici iz Verone" 2007, čitanke "Sun Tzu na prozorčiću" 2009, "Bezgaća povijesne

zbiljnosti" 2010. godine i ''Gusle u magli'' 2013. godine. Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".

Nagradu "Judita" Splitskog ljeta, za umetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most u Mostaru osvijetljen likom Predraga Lucića

Izvor: B92, 12.Jan.2018, 01:01

Mostar -- Portal Tačno.net, Centar za kritičko mišljenje i Centar za mir i multietničku saradnju osvijetlili su Stari most likom Predraga Lucića...Predrag Lucić, jedan od osnivača legendarnog “Feral Tribjuna”, umro je u sredu, a od njega se već dva dana opraštaju brojni simpatizeri iz Hrvatske,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.