Srušio se rumunski vojni avion, poginuo pilot

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se rumunski vojni avion, poginuo pilot

Avion Mig-21 srušio se danas na jugoistoku Rumunije tokom aeromitinga, saopštilo je Ministarstvo odbrane i dodalo da je pilot poginuo u nesreći.

Poručnik Florin Rotaru (36) bio je pilot aviona na aeromitingu na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi. Za sada se ne zna uzrok nesreće u kojem nije bilo žrtava osim pilota.

Prethodno se rumunski Mig srušio 2017. ali je tada pilot uspeo da se katapultira. Rumunija još koristi Migove iz sovjetske ere za misije vazdušne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odbrane.

Vlasti su uložile milijarde dolara za modernizaciju vojske posebno zbog regionalnih tenzija posle ruskog pripajanja crnomorskog poluostrva Krim. Bukurešt je već kupio 12 lovaca bombardera F16 američke proizvodnje, a planira da ima više od 40 narednih godina.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.