Srbija upozoravala, ali niko nije slušao

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2015, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija upozoravala, ali niko nije slušao

Predsedavajući Oebsa, šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je juče u Beču da su pojedine države zarad nekih političkih ciljeva omogućile jačanje terorističkih pokreta.

On je na konferenciji za štampu povodom skupa ministara unutrašnjih i spoljnih poslova Austrije i zapadnog Balkana rekao da je to važno posebno za zemlje zapadnog Balkana gde je bilo prisutno regrutovanje i ranije (na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se to zvalo "bela Al Kaida").

Dačić je rekao da je Islamska država nastala 2006. kao pokret, a da koaliciju protiv nje imamo tek od prošle godine.

- Šta smo radili osam godina? - upitao je Dačić.

On je podsetio da je Srbija pre 15 godina davala i nudila informacije o svemu ovome.

- Kao minstar unutrašnjh poslova govorio sam da je Beč i Salcburg logistički centar za vehabijski pokret na zapadnom Balkanu. Gledali smo im kroz prste svih ovih godina i omogućili da ojačaju, i sada ratujemo protiv njih. Ne samo da ratujemo, već trpimo velike žrtve - poručio je Dačić.

On je objasnio da se radilo o bezbednosnim informacijama koje je Srbija imala mnogo godina pre nego što se aktivirala Islamska država, i da ih je podelila sa službama regiona, ali i EU, SAD i drugima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.