Sportisti širom SAD kleče u znak protesta protiv Trampa

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportisti širom SAD kleče u znak protesta protiv Trampa

Brojni igrači američke Nacionalne fudbalske lige (NFL) su klečali ili sedeli pre početka utakmica u SAD u znak prkosa prema predsedniku SAD Donaldu Trampu koji je pozvao na bojkot lige zbog protesta sportista.

Jedan tim je odsedeo intoniranje himne u svlačionici.

Tramp je nastavio kritiku igrača NFL-a i u nizu Tviter poruka pozvao na bojkot lige kako bi se kaznili igrači koji protestuju tokom intoniranja nacionalne himne. Tramp je ponovio da takve igrače, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji iz protesta kleče tokom sviranja himne, treba otpustiti ili suspendovati.

Više od 100 igrača je sedelo ili klečalo, što je oblik protesta koji je prošle sezone počeo bivši kvoterbek Sanfrancisko fortinajnersa Kolin Kepernik. To se radi da se iskaže protest prema načinu na koji policija tretira crnce i prema socijalnoj nepravdi. Kepernik je sada slobodan igrač i navijači veruju da su timovi izbegavali da ga uzmu zbog njegovog protesta.

Pitsburg Stilersi ostali su u svlačionici dok je svirana nacionalna himna pred njihovu utakmicu sa Čikago Bersima. Trener Majk Tomlin je rekao da su Stilersi to izabrali da urade da ne bi pokazali nedostatak poštovanja prema himni, ali da bi se sklonili, i dodao da ljudi treba da imaju izbor.

Na utakmicama u Londonu više igrača iz Džeksonvil Džaguarsa i Baltimor Rejvensa su viđeni kako kleče pred početak utakmice.

Prošle nedelje su na utakmicama u NFL-u, četiri igrača sedela ili klečala tokom intoniranje himne, dok su dvojica držala podignute pesnice.

Tramp je u subotu pojačao kritiku fudbalera i povukao pozivnicu košarkašu Stivenu Kariju za Belu kuću, što je naišlo na oštru reakciju fudbalera i košarkaša.

Američki predsednik je i na skupu u Alabami rekao da igrači američkog fudbala koji kleče tokom izvođenja nacionalne himne treba da budu otpušteni.

"To je potpuno nepoštovanje za sve za šta se borimo", rekao je ranije Tramp i pozvao vlasnike timova da reaguju.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sportisti širom SAD klečali u znak protesta protiv Trampa

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2017

Brojni igrači američke Nacionalne fudbalske lige (NFL) su klečali ili sedeli pre početka utakmica u SAD u znak prkosa prema predsedniku SAD Donaldu Trampu koji je pozvao na bojkot lige zbog protesta sportista...Jedan tim je odsedeo intoniranje himne u svlačionici...Tramp je nastavio kritiku igrača...

Nastavak na Radio 021...

NFL u inat Trampu " crnci kleče, dok belci stoje

Izvor: B92, 24.Sep.2017

Nastavlja se "rat" sportista i predsednika SAD Donalda Trampa, a novi udarac zadali su igrači američkog fudbala...Tamnoputi igrači NFL timova Baltimor Rejvens i Džeksonvil Džeguars protestovali su klečanjem tokom intoniranja himne SAD pred njihov duel na londonskom Vembliju...Tramp je pre nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.