Spektakularni snimci Zemlje noću

Izvor: Mondo, 06.Dec.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularni snimci Zemlje noću

NASA je u sredu objavila neke od najspektakularnijih noćnih prikaza Zemlje iz svemira ikada.

Snimci ''Crnog mermera'' kombinacije su satelitskih podataka koji su prikupljeni u aprilu i oktobru.

Kako je kazala portparol NASA Rebeka Rot, satelit koji je snimio snimke toliko je osetljiv da može da otkrije svetlost samo jednog broda na moru.

Satelit pri snimanju koristi posebnu tehnologiju VIIRS (''Visible Infrared Imaging Radiometer Suite'').

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << program detektuje svetlost u rasponu od zelenog pa do gotovo infracrvenog. Zatim upotrebljava tehnike za filtriranje kako bi snimio događaje povezane s eksplozijama svetlosti.

(MONDO, Foto: NASA Earth Observatory/NOAA NGDC)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dok spavamo Zemlja izgelda ovako (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 06.Dec.2012

NASA je u sredu objavila neke od najspektakularnijih noćnih prikaza Zemlje iz svemira ikada. Snimci ''Crnog mermera'' kombinacije su satelitskih podataka koji su prikupljeni u aprilu i oktobru. Portparol NASA Rebeka Rot izjavila - satelit koji je snimio snimke toliko je osetljiv da može da otkrije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.