Spaseno 18 migranata u pokušaju prelaska Lamanša

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno 18 migranata u pokušaju prelaska Lamanša

Osamnaest migranata spaseno je u dva čamaca u Lamanšu dok su pokušavali ilegalno da stignu do britanske obale, saopštile su francuske pomorske vlasti.

Francuska regionalna pomorska služba saopštila je da su jedan helikopter i brodovi za spasavanje spasili 11 migranata čiji čamac je bio u teškoćama kod obale francuskog grada Vimerea. Četiri migranta su odvedena u bolnicu zbog hipotermije, a ostali su predati graničnoj policiji u Kaleu, javila je agencija AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Patrolni brod je pronašao još jedan čamac sa sedam migranata i upozorio britanske granične vlasti koje su ga presrele blizu britanske obale. U tom brodu je bilo šest muškaraca i jedna žena.

Francuske vlasti navode da dobri klimatski uslovi, pun mesec i mirno more mogu da objasne ova dva pokušaja prelaska kanala ka Velikoj Britaniji.

Sedamnaest iranskih migranata, među kojima troje maloletnika, presretnuti su 13. novembra u pokušaju prelaska Lamanša na ribarskom čamcu ukradenom u mestu Bulonj-sir-mer pre nego što su presretnuti u Doveru, prenosi agencija Frans pres.

Prelazak kod Doverskog tesnaca, najkraćeg puta do Britanije od 33 kilometara je vrlo težak i izuzetno opasan zbog gustog saobraćaja, jakih struja, skoro stalnog vetra i niske temperature mora, navodi francuska agencija.

Francuske vlasti zatvorile su veliko migrantsko nehigijensko naselje u Kaleu 2016. godine, ali migranti se i dalje tamo okupljaju tamo. Većina pokušava da stigne do Velike Britanije skrivanjem u kamionima koji putuju trajektima ili tunelom ispod Lamanša.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Spaseno 18 migranata u pokušaju prelaska Lamanša

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018

Osamnaest migranata spaseno je u dva čamaca u Lamanšu dok su pokušavali ilegalno da stignu do britanske obale, saopštile su danas francuske pomorske vlasti...Francuska regionalna pomorska služba saopštila je da su jedan helikopter i brodovi za spasavanje noćas spasli 11 migranata čiji čamac...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.