Spašeni pošto su proveli noć na žičari

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spašeni pošto su proveli noć na žičari

Spasilačke ekipe izvukle su u subotu 13. avgusta 20 ljudi koji su 17 sati bili zarobljeni u kabini žičare na jugu Nemačke.

Spasioci su uz pomoć helikoptera izvukli 19 turista i čoveka koji je upravljao žičarom. Oni su od juče bili zarobljeni u kabini žičare na oko 100 metara od zemlje u planini Tagelberg.

Žičara se pokvarila pošto je par paraglajdera udario u kablove. Jak vetar onemogućio je spasiocima da brže izvuku ljude koji su bili zarobljeni. Spasioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su ipak uspeli da doture potrebnu toplu odeću i hranu turistima, koji su u kabini morali da provedu noć.

Kabina u kojoj su bili zarobljeni površine je 12 kvadratnih metara, a nemački mediji navode da su turisti ostali smireni jer su sve vreme dobijali informacije od nadležnih šta se preduzima za njihovo izvlačenje.

Tagelberg se nalazi na 1.880 metara nadmorske visine i jedna je od najpopularinijih turističkih destinacija u Nemačkoj zbog zamka Nojšvajnštajn koji je sagradio bavarski kralj Ludvig Drugi 1869. godine.

Zamak je bio česta inspiracija Diznijevim crtanim filmovima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.