Španski matador teško povređen u borbi sa bikom

Izvor: Blic, 26.Apr.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski matador teško povređen u borbi sa bikom

Jedan od najboljih španskih matadora Hose Tomas teško je povređen u Meksiku pošto mu je bik mase 500 kilograma zario rog u prepone i držao ga u vazduhu nekoliko sekundi, rekao je njegov menadžer. Hose Tomas

Tomas je povređen pošto mu je bik Navagente u meksičkom gradu Agvaskalientes juče zario rog u prepone u dubini od 10 centimetara, oštetivši mu venu i arteriju.

Španski list "El Pais" je preneo da je povreda bilo toliko ozbiljna da su lekari morali hitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ga operišu ne davši mu anesteziju. Tomas je hitno morao na operaciju

Tomas (34) je poznat po tome što tokom borbe izuzetno blizu prilazi biku.

Tomas se 2002. povukao, ali se 2007. iznenada vratio objavivši da "život bez borbe s bikovima nije život". Otada je zadobio više teških povreda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.