Španske vlasti spasile više od 100 migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španske vlasti spasile više od 100 migranata

Španske vlasti su saopštile da su danas spasile više od 100 migranata iz tri čamca kojima su pokušali da iz Afrike stignu do Evrope.

Morska spasilačka služba je navela da je jedan čamac sa osam osoba otkriven u Gibraltarskom zalivu, a da su dva veća, s 58 i 42 osobe, pronađena u vodama istočno od tog zaliva.

Ta služba je dodala da se kao nestala vode 22 migranta sa čamca koji se u sredu suočio s problemima pre nego što je mogao da bude pronađen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije saopštilo je da su od početka godine do 16. juna 8.834 osobe ilegalno stigle u tu zemlju putem mora. To je manje nego u istom periodu prošle godine kada je 10.746 ljudi stiglo brodovima u Španiju.

Španija je 2018. postala glavna tačka za ulazak migranata u Evropu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Španske vlasti spasile više od 100 migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2019

Španske vlasti su saopštile da su danas spasile više od 100 migranata iz tri čamca kojima su pokušali da iz Afrike stignu do Evrope. Morska spasilačka služba je navela da je jedan čamac sa osam osoba otkriven u Gibraltarskom zalivu, a da su dva veća, s 58 i 42 osobe, pronadjena u vodama istočno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.