Španija spremna da prihvati deo migranata sa humanitarnog broda Open Arms

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija spremna da prihvati deo migranata sa humanitarnog broda Open Arms

Španska vlada saopštila je danas da je spremna da dočeka deo migranata koje je spasila posada humanitarnog broda u Sredozemlju, pod uslovom da se postigne sporazum o prihvatu u više evropskih zemalja.

"Naša zemlja je spremna da učestvuje u uravnoteženoj raspodeli migranata", saopštila je vlada.

Kako se navodi, vlada Španije radi sa Evropskom komisijom i drugim državama članicama Unije "na postizanju zajedničkog, evropskog, uređenog i solidarnog rešenja". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Španski humanitarni brod "Open Arms" sa 147 migranata usidrio se danas u italijanskim vodama gde čeka odobrenje da uplovi u luku na ostrvu Lampeduza.

talijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zabranio je da brod uđe u luku.

Salvini insistira da druge članice Evropske unije preuzmu migrante.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Španija spremna da prihvati deo migranata sa humanitarnog broda

Izvor: Danas, 15.Avg.2019

Španska vlada saopštila je danas da je spremna da dočeka deo migranata koje je spasila posada humanitarnog broda u Sredozemlju, pod uslovom da se postigne sporazum o prihvatu u više evropskih zemalja. Članak Španija spremna da prihvati deo migranata sa humanitarnog broda se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.