Španija će HAPSITI gradonačelnike Katalonije zbog referenduma

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija će HAPSITI gradonačelnike Katalonije zbog referenduma

Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile.

Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1. oktobar.

Katalonska vladajuća koalicija planira da organizuje referendum 1. oktobra, uprkos tome, a od 947 gradonačelnika u svom regionu zatražila je da obezbede objekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za glasanje, prenosi AP.

Vrhovni tužilac Hose Manuel Masa naložio je danas regionalnim tužiocima istragu protiv 712 gradonačelnika koji su ponudili opštinske zgrade za održavanje referenduma a regionalnoj policiji Katalonije da ih uhapsi ako odbiju da se odazovu da daju izjave.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zbog referenduma istraga protiv 712 gradonačelnika u Kataloniji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2017

MADRID - Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile...Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.