Solejmanijev naslednik: Nastavićemo njegovim putem

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solejmanijev naslednik: Nastavićemo njegovim putem

Novi komandant iranske jedinice Kuds rekao je da će nastaviti da deluje po kursu njegovog prethodnika Kasema Solejmanija, koji je ubijen u američkom napadu dronom.
"Nastavićemo da delujemo ovim blistavim putem moći", rekao je general Esmail Gani.

Gani je od 1997. godine bio zamenik komandanta elitne jedinice Snage Kuds. Ta specijalna jedinica u sastavu Iranske revolucionarne garde formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na početku Iranske revolucije 1979. godine, kako bi branila islamski sistem.
Ranije danas je iranski ambasador u UN Madžid Taht-Ravanči rekao da je Iran završio svoju osvetu za ubistvo generala Kasema Solejmanija i da neće preduzimati nove vojne akcije ako ne bude američke agresije.
Nove poruke su se čule i sa druge strane. Američki potpredsednik Majk Pens je rekao da će SAD i dalje biti spremne da se suočavaju s Iranom onako kako je predsednik Tramp to do sada radio.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sulejmanijev nasljednik: Nastavićemo njegovim putem

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2020

TEHERAN - Novi komandant iranskih Kuds jedinica poručio je da će nastaviti putem njegovog prethodnika Kasema Sulejmanija, koji je prošle nedjelje ubijen u američkom napadu dronom u Iraku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.