Šokantne razmere zlostavljanja dece u Velikoj Britaniji

Izvor: Blic, 25.Jan.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantne razmere zlostavljanja dece u Velikoj Britaniji

U Velikoj Britaniji je prošle godine zabeleženo više od 21.000 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, što znači da je svakog dana u proseku zlostavljano 60 dece, saopštilo je danas Nacionalno udruženje za prevenciju okrutnog ophođenja prema deci.

Prema statističkim podacima iz 43 policijske stanice u Engleskoj i Velsu, tokom prošle godine je zabeleženo 21.618 slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, uključujući silovanje i incest.

Sedamdeset odsto zlostavljane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dece čine mlađi od 10 godina, a podaci pokazuju da među zlostavljanom decom ima šest puta više devojčica nego dečaka, preneo je Rojters.

Međutim, nacionalno Udruženje za prevenciju smatra da je pravi broj slučajeva seksualnog zlostavljanja dece veći nego što pokazuju statistički podaci.

"Podaci su šokantni, naročito kada se zna da oni obuhvataju samo slučajeve koji su prijavljeni policiji. Međutim mi smatramo da su prave razmere ovog problema daleko veće. Neka od te dece su toliko mala da nisu u stanju nikome da kažu šta im se dešava", rekao je direktor Udruženja Filip Nojs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.