Sojuz bezbedno sleteo na MKS

Izvor: Studio B, 24.Nov.2014, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sojuz bezbedno sleteo na MKS

Kazahstan - Ruska kapsula Sojuz sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Italije, bezbedno je sletela na Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS), saopštila je NASA.

U kosmičku laboratoriju stigli su prva žena astronaut iz Italije Samanta Kristofeti, ruski kosmonaut Anton Škaplerov i američki astronaut Teri Virts, navodi AFP.

"Nova kapsula je stigla. Potvrđeno je da se Sojuz uspešno prikačio daleko iznad Tihog okeana", objavila je NASA na svojoj televiziji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Astronauti su stigli na MKS za nešto manje od šest sati nakon poletanja iz ruskog kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

Oni će ostati na MKS do maja 2015. godine.

Troje astronauta je donelo nove zalihe hrane za astronaute koji se već nalaze na MKS. U njihovom prtljagu se nalazi skoro kilogram kavijara i aparat za pravljenje espresa.

Tu su i 15 kutija od po 30 grama kavijara, jabuke, pomorandže, paradajz i 140 porcija smrznutog mleka u prahu i crnog čaja bez šećera, javlja TAS.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.