Šojgu: Uspešno završena ispitivanja „Posejdona“

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Uspešno završena ispitivanja „Posejdona“

Ministar odbrane Sergej Šojgu je saopštio o uspešnim pomorskim ispitivanjima bespilotnog podvodnog aparata "Posejdon". "Operateri podmornice `Posejdoni` su obučeni", dodao je Šojgu. Prvi put, najnovije vrste oružja postale su poznate 1. marta prošle godine tokom obraćanja predsednika Saveznoj skupštini.

Danas je takođe predsednik Putin saopštio o novoj hiperzvučnoj raketi "Cirkon".

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šojgu: Prvi puk raketnog sistema „Avangard“ biće razmešten do kraja decembra

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019

Prvi puk raketnog sistema „Avangard“ biće razmešten do kraja decembra ove godine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.. Kako je rekao Šojgu, svi radovi na pripremi neophodne infrastrukture su u toku, a reč je o radovima u Orenburškoj oblasti koja se nalazi na krajnjem istoku...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.