Šojble: Naše mogućnosti su ograničene

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble: Naše mogućnosti su ograničene

Nemačka treba da pošalje poruku svetu da dostiže ograničenja svojih kapaciteta pomoći migranatima koji dolaze u Evropu, rekao je danas nemački ministar finansija Volfgang Šojble.

Nemačka očekuje da će do kraja godine stići 800.000 do milion izbeglica i migranata, što je dvostruko više nego prošle godine.

- Potrebno je da svetu pošaljemo jasnu poruku. Više smo nego spremni da pomognemo i to smo pokazali, ali su naše mogućnosti ograničene - naveo je Šojble.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Veliki priliv izbeglica izazvao je pritisak na lokalne zajednice i stvorio je jaz unutar stranak vladajuće koalicije.

Podele su se ponovo pojavile danas nakon što je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer najavio da će ubuduće izbeglice iz Sirije dobijati izmenjen status i neće imati pravo na spajanje porodice.

Socijaldemokratska partija, koja je koalicioni partner konzervativaca njemačkog kancelara, odbacila je ovaj predlog.

Šojble je podržao predlog koji, kako je rekao, Vlada razmatra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šojble:Mogućnosti Nemačke su ograničene

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015

Nemačka treba svetu da pošalje poruku da dostiže limit kapaciteta po pitanju pružanja pomoći migrantima koji dolaze u Evropu, izjavio je danas nemački ministar finansija Volfgang Šojble.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.