Sofija: Zapaljeno 36 automobila

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofija: Zapaljeno 36 automobila

Bugarska policija saopštila je danas da su u Sofiji zapaljena još tri automobila, pa se ukupan broj spaljenih vozila popeo na 36 u poslednjih mesec i po dana u tom gradu, a još nema naznaka ko stoji iza toga.

Od kraja oktobra više puta nedeljno zapaljeno je više vozila u rezidencijalnim delovima na periferiji Sofije. Osiguravajuća društva smatraju da je reč o piromanu, ali psiholozi to odbacuju i podsećaju da piroman uživa u posmatranju vatre, a ne beži kao što je slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Sofiji.

Analitičari ne isključuju mogućnost da je reč o izazivanju vlade premijera Bojka Borisova, bivšeg visokog policijskog funkcionera kome je prioritet borba protiv kriminala.

Bugarski piroman možda je inspirisan onim iz Belina koji je tokom jula i avgusta zapalio oko 100 automobila u letnjim noćima. Pošto je uhapšen u oktobru on je priznao da je namerno upalio oko 60, a da se vatra proširila na ostale automobile. Rekao je da je njegov motiv bila frustracija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.