Snežni haos u Austriji

Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežni haos u Austriji

BEČ - Jake snežne padavine zahvatile su Austriju i izazvale haos u saobraćaju. Ulazi i izlazi iz Beča bili su jako opterećeni u jutarnjem špicu, pa je kolona automobila koja se kretala brzinom pešaka na ulazu u grad dostigla 25 kilometara dužine.

U samom Beču gradske vlasti čine sve kako bi se kolovoz na glavnim deonicama očistio. I u drugim delovima Austrije sneg je takođe napadao u velikoj količini, a negde je pokrivač dostigao 40 centimetara.

Talas arktičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << hladnoće, praćen jakim vetrom i snegom, ovih dana pogodio je istočne delove Kanade   SAD. U kanadskoj pokrajini Ontario izvedena je dramatična akcija spasavanja oko 300 ljudi, koji su ostali zavejani duže od 24 sata u svojim vozilima na autoputu koji vodi do američke granice.

Konvoj vozila kanadske policije i vojnih helikoptera evakuisali su u utorak uveče vozače i putnike u blizini Sarnia u pokrajini Ontario na autoputu koja povezuje granicu sa kanadskim gradom Londonom, dok Toronto i Otavu pogađa najsnažnija zimska oluja u poslednjih 25 godina, javljaju lokalni mediji.

Kanadska televizija Si-Bi-Si javila je da je potvrđeno je da je evakuisano 237 ljudi koji su ostali od ponedeljka uveče zarobljeni u zavejanim vozilima na autoputu između Sarnie i Londona. Talas arktičke hladnoće nastavio je da se širi po istočnom delu SAD donoseći novi sneg u državama Njujork i Pensilvanija, dok su niske temperature nanele velike štete zasadima agruma u južnoj Floridi, koji čine 70 posto ukupne proizvodnje u SAD.

Američka meterološka služba najavila je novi sneg u američkoj državi Indijani, gde je prošlog vikenda visina snežnog pokrivača već dostigla 55 centimentara. Meteorolozi prognoziraju za sledeće dane još niže temperature, koje će ići do minus 15 stepeni Celzijusa, a nove snežne padavine očekuju se već u severozapadnom delu Pensilvanije, gde ima 40 centimetara snega, kao i u ostalim područjima oko Velikih jezera.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.