Izvor: B92, 19.Dec.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna oluja na istočnoj obali SAD

Vašington -- Snežna oluja pogodila je istočnu obalu SAD i nanela u nekim oblastima i do 30 centimetara snega zbog čega je otežan saobraćaj.

Zvaničnici su zatražili od stanovništva da ostane u domovima. Vozači su odustali od vožnje pošto su putevi i autoputevi postali neprohodni. Na aerodromima su mnogi letovi otkazani ili se odvijaju uz velika odlaganja. Tržni centar u Ričmondu, u državi Virdžinija, u kojem je u ovo doba godine obično velika gužva, potpuno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opusteo.

I američka prestonica je potpuno zabelela, što, međutim, nije sprečilo senatore da dođu na zasedanje gornjeg doma američkog Kongresa.

Svi osim dvojice senatora su došli na Kapitol hil, premda mnogi u debelim čizmama za sneg i debelim jaknama. Odsutni su samo Džo Liberman, ortodoksni Jevrejin koji je ostao kod kuće zbog hanuke, i Džad Greg, koji ostao kod kuće zbog porodičnih obaveza.

Sneg je omeo i američkog predsednika Baraka Obamu, koji se vraćao s klimatske konferencije u Kopenhagenu. Umesto helikoptetom, u Belu kuću se iz vojne vazdušne baze vratio kolima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u svetu

Izvor: RTS, 19.Dec.2009

Snežna oluja pogodila istočnu obalu SAD i u nekim oblastima nanela i do 30 centimetara snega zbog čega je otežan saobraćaj. Zbog kvarova izazvanih hladnoćom, 2.000 putnika oslobođeno iz četiri voza, koja su tokom noći ostala blokirana u tunelu ispod Lamanša. Venecija poplavljena. ..Snežna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.